les Terres de l’Ebre en vaga!

Un 80% de les treballadores i treballadors dels polígons industrials de les Terres de l’Ebre van fer vaga el passat 29 de setembre.

A Tortosa, unes 500 persones van participar a les mobilitzacions convocades al Mercat del Peix. En acabar els parlaments de CCOO i UGT, va iniciar-se l’acte que havien convocat els sindicats i organitzacions de caràcter alternatiu USTEC·STEs/IAC (majoritari a l’ensenyament), CATAC-CTS/IAC (majoritari al sector sanitari), COS (amb una forta presència a CEMEX) , Casal Popular Panxampla, Maulets i PCPC. 

Durant la lectura del manifest es van denunciar les mesures amb què l’Estat espanyol pretén aturar la crisi (retallades socials, privatització dels serveis públics, reforma laboral…) que només serviran per a agreujar la situació de les persones treballadores, mentre continua donant ajudes per salvar els sectors econòmics – com la banca – que han generat aquesta crisi. També es va denunciar el caràcter pactista dels sindicats CCOO i UGT i es va animar a organitzar-se i lluitar des de la base per tal que paguen la crisi els seus responsables i no les persones més desafavorides. En acabar la lectura del manifest, gran part de les persones concentrades van iniciar una marxa fins la Delegació del Govern de la Generalitat, cridant consignes en defensa dels drets de les treballadores i treballadors, contra les retallades del govern i contra la crisi capitalista.

La jornada va començar abans de les 6 del matí, amb diversos piquets que van començar la tasca informativa per les empreses i també amb accions simbòliques. Durant el matí, diversos treballadors van denunciar els impediments que algunes empreses posaven per a exercir el dret a fer vaga, altres treballadors van decidir unir-se a les mobilitzacions.

La lluita continua:
pels nostres drets socials i laborals… no pagarem la crisi!

Treballadores i treballadors a la Delegació del Govern (laMarfanta)

Treballadores i treballadors per l’Avinguda Generalitat
Treballadores i treballadors al Mercat del Peix
les obres d’una benzinera en Vaga
el mejar escombraria en Vaga
la crisi… que la pague qui l’ha generat!
Piquet al Poligon del Baix Ebre
la Renfe en Vaga (laMarfanta)
el comerç del carrer Sant Blai en Vaga (laMarfanta)
el transport públic en Vaga (laMarfanta)

el Mercat de Tortosa en Vaga (laMarfanta)

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: