Indo planeja tancar les plantes de Tortosa, la Xina i Tailàndia

EL Periódico | l’empresa òptica deixarà la producció d’ulleres i lents

El grup de material òptic Indo deixarà de fabricar ulleres i lents i segregarà el 100% de la producció, segons el president de la companyia, Juan Casaponsa, que ahir va anunciar un canvi en el model de negoci en el qual cada vegada tenen menys pes els productes propis enfront dels que desenvolupen amb tercers i té més importància el valor afegit que se’ls dóna als productes.

En aquest sentit, va destacar que les factories de Tailàndia, la Xina i Tortosa (Tarragona), que fabriquen aquests productes, no estan en la «millor situació». A llarg termini, l’empresa no veu la necessitat de mantenir la plantes de lents de Tailàndia, on treballen unes 150 persones, la de Tortosa (Tarragona), que fabrica ulleres i compta amb 33 empleats, «no té data de tancament» i sobre la de la Xina Casaponsa va assenyalar que no pot avançar res.

El president d’Indo, que no ha descartat que hi pugui haver més comiats a Espanya, va assenyalar que, en l’actualitat, compren a tercers el 25% de la base del producte i que l’objectiu és arribar al 100% a mitjà termini, però com més aviat millor.
La companyia va presentar ahir els resultats del tercer trimestre de l’any, que va tancar amb unes pèrdues pròximes als dos milions d’euros, xifra que suposa una reducció del 77% respecte a l’any anterior, gràcies, principalment, als ingressos extraordinaris de 10 milions d’euros que li va aportar la venda de tecnologia a la japonesa Hoya.

Diari Avui | Indo redueix les pèrdues en un 77,5% fins al setembre

El fabricant d’ulleres i material òptic Indo va tenir unes pèrdues netes de 2 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, una xifra que va suposar reduir en un 77,5% els números vermells respecte al mateix període de l’any anterior. La xifra de vendes consolidades es va situar en 71,6 milions fins al setembre, un 22,8% menys. Indo atribueix la caiguda al descens del consum a l’Estat i als mercats europeus, i a la caiguda de la inversió en obertures i plans de renovació.

Economia Digital | Indo perd 2 milions malgrat millorar un 77% el seu resultat
El grup català Indo ha registrat en el tercer trimestre d’aquest any unes pèrdues de 2 milions d’euros, que comparades amb les que va tenir en el mateix període de 2008, que van ser de 9 milions, representen una millora dels resultats del 77%, segons va comunicar l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.Indo ha especificat que en els resultats d’aquest últim trimestre han tingut un pes decisiu les despeses derivades del procés de reestructuració posat en marxa pel grup. Les esmentades despeses representen 9,1 milions associats a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) a Espanya i al tancament de l’activitat productiva a Portugal i França.La xifra de vendes va assolir 71,6 milions d’euros cosa que representa un decrement del 22,8% . Aquesta situació es deu a la caiguda del consum a Espanya i els mercats europeus i al descens en inversió en obertures i plans de renovació d’establiments òptics.

Així mateix, la sortida del mercat alemany i la venda del negoci de decoració de les botigues ha suposat un decrement de 2,9 milions d’euros, la qual cosa suposa 3,1 punts de descens en els resultats.

Però no tot són notícies adverses perquè en el balanç ja es reflecteix el resultat del refinançament del deute acordat el juliol passat. Aquests acords han suposat que el 75% del deute de la companyia sigui considerat a llarg termini, mentre que el setembre de 2008 aquest apartat només afectava el 33% del deute.

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: