CONTRA LA CONTENCIÓ SALARIAL EN LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

Els empleats i les empleades públiques han vingut acumulant any rere any pèrdues de poder adquisitiu en els seus increments salarials. No obstant aquesta depreciació salarial no sembla importar al govern central que pretén utilitzar de nou els retalls en els augments salarials a les Administracions com exemple de referència i contenció salaria en el món laboral.

Quan tots els analistes preveuen que l’IPC pujarà el proper any al voltant de l’1,5%, el govern central proposa una minsa pujada del 0,3% per al 2010.

Així mateix se’ns parla també d’una revisió salarial condicionada a diversos factors econòmics i molt poc concreta, que no s’activaria fins a l’any 2012.

Una altra vegada es pretén que sigui el personal de les Administracions públiques qui pagui els desequilibris pressupostaris.

Les organitzacions sotasignades considerem inacceptable que les Administracions Públiques (AAPP) intenten estalviar en el capítol de personal, a costa dels baixos salaris i de la qualitat dels mateixos serveis públics.

Estalviar d’aquesta manera, significa gastar menys en substitucions de personal, en contractacions, en ofertes públiques d’ocupació, en millora de serveis, en atenció a la ciutadania…
En definitiva amb les pretensions del govern central perden els empleats i les empleades públics i perd la ciutadania amb l’empitjorament dels serveis públics, en un Estat, on el seva despesa social està molt per sota de la mitjana europea.

No entenem la posició d’alguns sindicats que estan acceptant i difonent les bondats d’un acord que conté pèrdues reals i futurs guanys en l’aire.

Les nostres organitzacions continuen exigint:

  • Increments salarials amb referències a les variacions reals de l’IPC.
  • Clàusula de revisió salarial permanent i d’activació automàtica al final de cada any.
  • Recuperació del poder adquisitiu perdut als últims anys, amb atenció especial als esglaons retributius més baixos de les Administracions.
  • Incorporació de les partides dedicades als fons de pensions a les retribucions regulars.
  • Ofertes públiques d’ocupació que assegurin uns serveis públics suficients i de qualitat.
  • Reposició del 100% de les baixes d’efectius.
  • Possibilitat de jubilació anticipada i parcial.
  • Millora dels serveis públics, amb l’aportació de recursos necessaris per a l’atenció de les creixents necessitats ciutadanes, aguditzades per la crisi econòmica.
  • Descentralització de la negociació col·lectiva.
  • Ens oposarem a qualsevol possibilitat d’acord que suposi empitjorar les condicions de vida dels empleats i les empleades públics i reduir la qualitat dels serveis públics per a la ciutadania.

26 de setembre de 2009

Confederació Intersindical Galega (CIG), Solidaritat de treballadors Bascos ( ELA), Confederació Intersindical, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
Conformen la IAC en l’àrea pública: CATAC personal administratiu, USTEC·STEs, CATAC·CTS personal sanitari, i CAU personal administratiu de les Universitats.

Més info: http://www.iac.cat

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: