Indignació dels tècnics i administratius de Lear per la proposta d’ERO a la planta de Roquetes

Davant de la proposta d’ERO temporal que l’empresa Lear va presentar per la seva planta de Roquetes la setmana passada, expedient que afectarà a la totalitat de la plantilla (518 persones) i amb una durada de 120 dies de maig a desembre de 2009, el col·lectiu de tècnics i administratius volem manifestar el següent:

Primer, que és francament reprovable l’intent de l’empresa de trencar la unitat dels treballadors oferint pactes diferents segons el lloc de treball. Recordem que a l’última vaga que es va convocar a la planta de Lear Roquetes, va parar la totalitat de la plantilla sense distincions de lloc de treball, i ara l’empresa vol trencar aquella unitat que ens va donar força i que potser no li interessa per a futures negociacions.
Segon, l’oferta de l’empresa pel col·lectiu de tècnics i administratius, i no per a tots, és clarament discriminatòria, busca l’enfrontament i castiga un col·lectiu per haver donat suport a la resta de treballadors.
Tercer, que ens sentim indignats com a col·lectiu, ja que som un dels grans actius de la planta, ja que conjuntament amb la resta de treballadors, hem portat a la planta de Roquetes a alts nivells de qualitat i de gestió. Som i hem estat punt de referència per la resta de plantes de Lear. Només cal recordar el Lear President Assesment’s, guardó del grup Lear que ens reconeix com una de les millors plantes a nivell mundial, així com totes les certificacions ISO, TQS i mencions especials del nostres clients que ens reconeixen la nostra bona feina. L’oferta de l’actual direcció de Lear és una bufetada a la nostra dignitat com a professionals.
I per últim, també volem manifestar que ens demanen sacrificis però sense cap perspectiva de futur. L’única certesa que tenim és l’ERO, però després, res més. La direcció de Lear és totalment hermètica a parlar de plans de futur, i això ens fa ser encara més pessimistes.
Per totes aquestes raons, el que demanem a la direcció de Lear és que modifiqui la seva actitud, que parli clar dels seus plans de futur i que tingui clara la seva responsabilitat social. També volem recordar als nostres dirigents polítics (alcaldes, senadors, delegats de la Generalitat, etcètera) que volem continuar treballant i vivint a les Terres de l’Ebre, que l’esforç que s’ha fet per mantenir SEAT serveixi com a exemple, ja que per a les nostres terres l’impacte del tancament d’una empresa com Lear seria devastador.

Col·lectiu de tècnics i administratius de LEAR
Més informació a El Punt:

Els treballadors de Lear accepten l’ERO temporal, tot i que la UGT el rebutja
L’ERO temporal de Lear a Roquetes, a votació

Lear no accepta pagar un complement salarial

Comencen les negociacions de l’ERO de Lear a Roquetes

Lear presenta un ERO temporal de 90 dies per a la fàbrica de Roquetes

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: