Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari

El 9 de setembre a les 11h del matí diverses persones que participen a la Plataforma van realitzar una acció davant de la seu del BBVA a Plaça Catalunya (Barcelona).

Es tractava de denunciar el cas de Diego i Johanna, dos membres de la Plataforma que tenien contractada la seva hipoteca amb el BBVA per un valor de 325.000 euros. Durant l’últim any el Diego i la Johanna no han pogut continuar pagant les quotes, s’han quedat a l’atur. En vista de la situació el BBVA ha decidit iniciar un procés d’execució hipotecària i el proper dia 15 de setembre està prevista la subasta del seu pis.

Fins el moment no han acceptat cap solució alternativa.

El previsible a continuació, tal i com succeeix sempre arribats a aquest punt, és que el banc serà l’únic que liciti pel pis i se’l quedi per la mínima quantitat, és a dir, un 50% del seu valor inicial. D’aquesta manera, la Johanna i el Diego es quedarien sense casa i a més endeudats amb el banc, ja que estarien obligats a pagar el deute corresponent a l’altre 50% del pis, a la qual cosa caldria sumar-hi el valor de les costes de tot el procés d’execució hipotecària que va iniciar el banc.

Evidentment el BBVA, com tants altres bancs i caixes, i malgrat la crisi, continua tenint beneficis milionaris enguany…I com us podeu imaginar no vol deixar de tenir-ne, encara que sigui a costa de fer fora la gent de casa seva.

Per tal de denunciar aquesta situació injusta i de total indefensió que pateixen tantes i tantes persones com la Johanna i el Diego, i avançant-nos a la data de subasta del seu pis, ahir [9 de setembre] una representació de la Plataforma va plantar les nostres pancartes davant de la seu central del BBVA a Barcelona, i s’hi van repartir panflets i es van donar explicacions a totes aquelles persones que passaven pel centre de Barcelona en aquell moment.

La cobertura mediàtica ha estat positiva. Hi ha hagut entrevistes a la Johanna i també declaracions en nom de la Plataforma, tot seguit adjuntem alguns enllaços de premsa que han aparegut fins ara:

http://www.adn.es/sociedad/20090909/NWS-1218-hipoteca-vivienda-embargo-banco.html

http://www.barcelonatv.cat/alacarta/player.php?idProgVSD=6546&cercaProgrames=138&fInici=09/09/2009&fFin=09/09/2009

Cal pressionar les entitats bancàries, aquesta és una de les nostres armes! Aquesta situació afecta milers de persones i cal reaccionar! És molt important unir-se, ajudar-se, recolzar-se entre tothom, també en aquesta mena d’accions… Cal ser valent i lluitar pels nostres drets, aconseguir aturar situacions tan indignants com aquesta i tantes d’altres!!

SOM-HI, MOLS ÀNIMS!

Ens veiem el diumenge a l’Assemblea! A les 17h a c/Magdalenes 13, Barcelona.

PAH

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: